Lyssna på sidan Lyssna
Tallrik med små korvburgare.

Mat & dryck

Mat & dryck

Välkommen att ta en bit mat eller en fika på något av våra matställen eller caféer.

Mat & Dryck

 • Två sängar på hotellrum.

  Bulls Steakhouse

  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • MuffinsFörstora bilden

  Eriks kafé på Erikshjälpen i Sävsjö

  Butiken Erikshjälpen second hand i Sävsjö erbjuder, utöver försäljning av begagnade föremål, även ett café dit kunder och besökare är välkommna för en fika. Butiken drivs i samarbete med Allians & Pingstförsamlingen i Sävsjö och Erikshjälpen Second Hand Butiker i Huskvarna. Hela överskottet går till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige. Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second handverksamhet. Tillsammans har vi en gemensam vision: En förändrad värld där barns drömmar får liv. Erikshjälpen Second Hand arbetar för att generera medel till de sociala och humanitära insatserna. Arbetsträningen i våra butiker föder också framtidstro för barn med föräldrar som står utanför arbetsmarknaden och den cirkulära försäljningen ger klimathopp för kommande generationer.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö
 • Trädgård framför byggnadenFörstora bilden

  Forssa kvarn och gårdsbageri

  Stenungsbakat surdesbröd, kaffe, fikabröd, mjöl, bakat på ekologiska råvaror. Allt mjöl kommer från kulturspannmål som är bra för både hälsan och naturen. Mysig och rofylld kvarnmiljö. Tar emot grupper. Kontakta oss med förfrågan.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö
 • Hjälmsbodarna bygdegård

  Hjälmsbodarna

  Här kan du ta en fika eller lättare lunch i mysig miljö. På Hjälmsbodarna hittar du även lättare thai-lunch och svensk husmanskost på menyn. Det går också bra att beställa smörgåstårta, tårta eller lunch för avhämtning.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö kommun
 • Byggnad vid torget innehållande bland annat Lilla Caféet

  Lilla Cafeét

  Varmt välkommen till Lilla Cafeét vid Torget, mitt i Sävsjö, Småland. Vi arbetar från grunden där vi använder oss av lokala leverantörer och bakar med kunskap och kärlek.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö
 • Madsengården, catering mat och dryck

  Madsengårdens Catering

  Madsengårdens Catering har funnits sedan år 2009 och erbjuder det mesta: smörgåstårtor, exotiska plankor, olika bufféer, middagar, desserter, hembakad ostkaka, tårtor, kakor, landgångar, räkmackor, baguetter och pajer. Även serveringshjälp, dukning och diskning erbjuds. Därtill finns möjlighet till porslinsuthyrning med alla sorters tallrikar och olika glas och bestick. Specialbeställningar, glutenfritt och laktosfritt är möjligt. En styrka är att Madsengårdens Catering använder så lite tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen som möjligt samt så klart är noga med hygien och livsmedelshantering.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Stockaryd
 • VildmarkstårtaFörstora bilden

  Melins konditori

  Anrikt café i centrala Sävsjö, känt för sin Vildmarkstårta med hjortronsylt. Sommartid slår man upp portarna till den lummiga innerträdgården och bjuder på kaffe i bersån. Melins har ett bra läge mitt i Sävsjö centrum och serverar fika och enklare luncher.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö
 • Utsidan av Restaurang pizzeria florens

  Pizzeria Florens

  Pizzeria Florens i Sävsjö är populärt och uppskattat för sina goda pizzor. Dagens lunch med pizza och dryck serveras måndag till fredag. Nyrestaurerade lokaler som är ljusa och fräscha. Här visas ofta idrottsmatcher på storbilds-TV för den sportintresserade. Närhet till Sävsjö Skyttecenter och till Aleholmskolans gymnasium.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Sävsjö
 • entrén till Milano i Sävsjö.

  Pizzeria Milano

  Pizzeria Milano är en pizzeria belägen i centrala Sävsjö med möjlighet att sitta såväl inomhus som utomhus. Serverar dagens lunch med husmanskost på vardagar.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Sävsjö
 • Utsidan av Pizzeria Napoli

  Pizzeria Napoli

  Pizzeria som ligger mitt i Vrigstad med nnärhet till bland annat Gamla Bankgården och Vrigstadån. Möjlighet finns att sitta utomhus när vädret tillåter.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Röd stuga med stora välvda fönster, trädgårdsmöbler utanför

  Smedjans butik och café

  Välkomna till Smedjans Butik och Café. Vi finns i Möcklehult i gränslandet mellan Sävsjö, Alvesta, Värnamo och Växjö kommun. Miljön är ombonad och här finns det lite djur att titta på och nära till badplatsen. Vi serverar mat tillagad från grunden med fokus på svensk husmanskost. Lunch serveras klockan 12.00 -15.30. Det finns alltid en kött-, vegetarisk- och fiskrätt (om det inte har tagit slut) På fikasidan serverar vi kaffebröd som vi bakar själva och klassiska smörgåsar. Vi lagar maten efter årstiden och om möjligt köper vi gärna närproducerade råvaror. I Smedjans lilla butik som har fokus på återbruk finner du en blandning av genuint hantverk, inredningsprylar, barnkläder med mera. Har man tur finns det ägg att köpa från våra egna höns. Hoppas ni ska trivas hos oss. Hälsar familjen Fernqvist med personal
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö kommun
 • Framsidan av byggnadenFörstora bilden

  Smörblommans café och hantverk

  I Stockaryd ligger Smörblomman Café och Hemslöjd. Här kan du beställa din egen matta, köpa en present eller bara njuta av en fikapaus! Smörblomman jobbar med textilhantverk på olika sätt, vilket inkluderar vävning av mattor, löpare, dukar. Vi syr kuddar och förkläden med mera. Smörblomman säljer också trähantverk som tillverkas på dagcentret Hantverkaren i Sävsjö.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Stockaryd
 • Enrén till suzis café.

  Suzis Café

  Suzis Café är ett mysigt café mitt i Småland, som även erbjuder B&B. Cafét har ett genomgående tema från 50-talets Amerika. Här finns allt från glass, hembakad fika och lättare rätter till stora amerikanska hamburgare. Allt i den rätta 50-talsandan. Här kan du fika, äta, sova och njuta av miljön.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Rörvik
 • Sävsjö camping café

  Sävsjö Camping Café

  Sävsjö Camping erbjuder ett café i vacker och rofylld miljö vid Eksjöhovgårdssjön med promenadavstånd in till Sävsjö centrum. Cafégästerna kan sitta såväl inomhus som utomhus. Närområdet har mycket att erbjuda, såsom minigolf, äventyrsbad, padel, utegym, lekplats, promenadstigar runt sjön, sandstrand med hopptorn, fiske, kanot- och båtuthyrning.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Sävsjö
 • Utsidan av Gatuköket i Sävsjö.

  Sävsjö Gatukök & Grill

  Mitt på torget i Sävsjö finner ni Sävsjö Gatukök och Grill. Här erbjuds dagens lunch med servering antingen inomhus eller ute på torget. Menyn består främst av pizza och hamburgare men även av andra maträtter.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Sävsjö
 • CaféFörstora bilden

  Timjan - Café, Restaurang, konferens, boende & upplevelser

  Djupt inne i den småländska skogen utmed väg 127, cirka 15 km sydväst om Vrigstad ligger Timjan Restaurang & Café. Här kan du njuta av bakverk och mat tillagad på plats av råvaror från gården och andra närproducenter. Timjan erbjuder dagens rätt och hemgjorda bakverk samt À la carte på kvällstid. Därtill finns egengjord saft och äppelmust. Restaurangen serverar även kvällstid. Timjan erbjuder stugor att övernatta i.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Entré till Vrigstad pizzeria

  Vrigstads Pizzeria

  På Vrigstads Pizzeria finner ni både pizza och kebab. Därtill serveras även À la carte, sallader och hamburgare. Vrigstads Pizzeria har ett centralt läge i Vrigstad.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.