Lyssna på sidan Lyssna

Fixartjänster i hemmet

Du som är 69 år eller äldre och är folkbokförd i Sävsjö kommun har möjlighet att använda fixartjänster i hemmet. Fixartjänster är till för att underlätta för dig med praktiska sysslor i hemmet.

Sävsjö kommun erbjuder två olika fixartjänster :

  • Fixartjänster i hemmet hjälper dig både utomhus och inonhus. Vi kan utför sysslor såsom gräsklippning, trädgårdsarbete och snöskottning.
  • Digital fixare erbjuder hjälp med vardagsteknik såsom appar, Bank-Id och smart -TV.

Vad är fixartjänster i hemmet?

Fixartjänster i hemmet är en del av arbetsmarknadsenheten Jobbhusets arbetsuppgifter. Personalen som kommer hem till dig har profilkläder med Sävsjö kommuns logga på sig.

Syftet med servicen är att göra det möjligt för personer att bo kvar i hemmet längre. Vi vill förebygga fallolyckor och eventuella skador som är kopplade till sysslor i hemmet.

Tjänsten gäller endast på din folkbokföringsadress och kan inte användas för fritidshus eller liknande.

Vad kan jag få hjälp med?

Vi kan hjälpa dig med mindre sysslor utan kostnad och i mån av tid. Det kan till exempel vara att byta glödlampor, hänga upp tavlor eller hänga upp nya gardiner.

Större arbeten utomhus kan vara gräsklippning, trimning, räfsning och snöskottning. Du kan se i tabellen vad de olika tjänsterna kostar.

Tjänsten erbjuds till en subventionerad kostnad som faktureras i efterhand. Observera att du inte har möjlighet att söka ROT/RUT-avdrag på fixartjänster.

‌Prislista 2024

Tjänst

Pris (inkl. moms)

Gräsklippning upp till 800 kvadratmeter

281 kronor

Trimning, vår och höst (högst 2 tillfällen)

159 kronor/gång

Trädgårdsarbete såsom trädklippning och räfsning

281 kronor/timme

Köra bort skräp

202 kronor/timme

Snöskottning från ytterdörr till soptunna och brevlåda

171 kronor/halvtimme


Hur beställer jag en fixartjänst?

För att beställa och boka en tjänst hos oss kan du ringa enhetschef Anna Frej på telefonnummer 0382-151 39

Sävsjö kommuns digitala fixare kan hjälpa dig med:

  • att installera och komma igång med olika appar och program i smarttelefon, surfplatta och smart-TV. Installation av Chromecast, Apple-TV eller liknande.
  • rådgivning om bra kommunikationsappar eller appar som främjar sociala aktiviteter såsom exempelvis spel eller sociala aktiviteter.
  • rådgivning om digitala samhällstjänster, till exempel Vårdguiden 1177.
  • hjälp med digitala verktyg såsom VR-glasögon

Tjänsten är kostnadsfri. Eventuell utrustning som du behöver skaffar du och betalar för själv. Internetuppkoppling behöver finnas för att kunna hjälpa dig.

Digital fixare har sekretess och ska alltid legitimera sig med fotolegitimation från Sävsjö kommun vid hembesök. Det är alltid du själv som skriver in och förvarar dina personliga koder och lösenord.

Henrik Gunnarsson är Sävsjö kommuns digitala fixare.

henrik.gunnarsson@savsjo.se

0382-15147