Lyssna på sidan Lyssna
Amanda Hägerström, porträttbild.

Bra pendling och billiga bostäder

Hej! Jag heter Amanda Hägerström. Jag och min familj flyttade till Vrigstad när jag fick jobb som upphandlare på Sävsjö kommun.

Min man kommer från Vrigstad så det blev ett naturligt val för oss. Han pendlar till sin arbetsplats i Jönköping och har inte några planer på att byta jobb då pendlingssträckan inte är särskilt lång. Vi når både Jönköping och Växjö inom 45 min där utbudet av restauranger och shopping är stort.

I Vrigstad finns en stor gemenskap och ett stort driv för att samhället ska hållas levande. Många har flyttat tillbaka som har bott här som barn då det är en trygg miljö att växa upp i. Det finns bland annat en stark samhällsförening som driver igenom diverse projekt såsom uppbyggnad av en utomhusarena med fotboll, tennis, hinderbana och utomhusgym.

I Sävsjö kommun finner du bra barnomsorg, många idrottsföreningar, närhet till sjö, skog och mark, naturreservat, cykel- och joggingrundor. Det finns många större arbetsgivare och pendlingsmöjligheterna till andra orter är många. Kostnaden för bostäder är lägre än i de större städerna och det finns fina bostäder att förvärva i kommunens samhällen. Kommunen har arbetat för att hitta attraktiva tomter.

Med vänlig hälsning
Amanda Hägerström