Lyssna på sidan Lyssna

Tack för i år, Sommargatan!

Publicerad:

Sommargatan i Sävsjö höll öppet mellan juni och augusti och lockade kommuninvånare, besökare, försäljare och arrangörer av aktiviteter. Ett stort tack till er alla från Sävsjö kommun!

Sommargatan blev ett trevligt tillskott till centrummiljön i Sävsjö under sommaren 2024. Med dekorationer, belysning, blomlådor och sittmöjligheter gav det ett nytt uttryck till torget och blev en mötesplats för kommuninvånare och besökare.

Aktiviteter och evenemang

Det var främst vid tre tillfällen som Sommargatan blommade upp lite extra. Vid invigningen 31 maj, vid besöket av säckpipeblåsare och dansare från Eksjö Tattoo i mitten av sommaren och sista helgen i augusti, då vi hyllade våra OS-hjältar, hade loppis och firade LSS. Däremellan var marknadsstånden och den öppna ytan sporadiskt bokade. Bland annat fanns blomsterförsäljning, fritidsgårdens aktiviteter och samhällsbyggnadsenhetens information om planer.

— Det hade varit roligt att se fler privatpersoner sälja ägg, gamla böcker eller ha loppis, säger Emma Nordstrand, samhällsbyggnadschef. Men det är första gången vi har en Sommargata i Sävsjö och vi ska vara nöjda med det resultat vi fick. Vi upplever att vi fått mycket positiv respons.

Inget förstördes

Något som gläder oss lite extra är att alla sittmöbler, dekorationer och blomlådor fått vara ifred från vandalisering under sommaren.

— Ja, det vill vi tacka extra mycket för, säger Emma Nordstrand. Att det inte har varit något klotter eller något som tagits sönder har ju bidragit till trivseln.

Nu har Sommargatan plockats ner och bilar kan återigen köra på gatan. Sittmöblerna står i gatuförrådet och väntar på våren, då de kan bli vänskapsbänkar på fritidsgårdarna i Sävsjö och kanske på Aleholm.

Blir det någon fortsättning?

— På onsdagen 15 oktober redovisade vi en sammanfattning för kommunstyrelsen, som var vår uppdragsgivare, säger Emma Nordstrand. Sedan är det upp till politiken om Sommargatan är ett koncept som kommer att återkomma.